Po nepozornej jazde mladíka, polícia apeluje na zodpovednosť vodičov

12.03.2013 Senica

Senica - Senickí policajti obvinili z prečinu ublíženia na zdraví len 19 ročného vodiča zo Skalice. Partia piatich mladíkov vo veku od 18 do 21 rokov zo Skalice sa viezla na Renaulte Megane, ešte vlani v lete v obedňajších hodinách. Autom išli v smere od Zlatníckej doliny na Skalicu. Vodič sa plne nevenoval vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke. Po prejdení ľavotočivou zákrutou dostal na rovnom úseku šmyk, v dôsledku toho vyšiel mimo cestu do poľa, kde sa s autom niekoľkokrát prevrátil cez strechu. Pri dopravnej nehode utrpeli všetci štyria spolujazdci zranenia, z ktorých sa liečili niekoľko týždňov, našťastie však nešlo o ťažké zranenia. Vodič sa pri nehode nezranil a dychovou skúškou mu polícia nezistila požitie alkoholu. V zmysle zákona možno za ublíženie na zdraví z nedbanlivosti uložiť trest odňatia slobody až na jeden rok.
Polícia v tejto súvislosti apeluje najmä na mladých a neskúsených vodičov, aby jazdili opatrne. Zákon o cestnej premávke striktne vymedzuje povinnosti vodiča a jednou z nich je aj povinnosť vodiča venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Nezriedka sa takéto dopravné nehody končia aj tragicky, v tomto prípade to pre osádku auta ešte skončilo dobre.  Mladým 
vodičom chýbajú skúsenosti a ich reakcie na krízové situácie sa nemôžu rovnať skúseným vodičom. Na mieste je určite aj disciplína spolujazdcov a celková atmosféra v aute, ktorá môže spoločne prispieť k bezpečnému dojazdu do cieľa.
 

Vyberte región